torsdag 5. august 2010

Nøkkelen til rette innsitt

Enya overrasket meg positivt i dag. Vi har egentlig aldri trent noe særlig på innsitt, og fordi jeg har slækket på kriteriene uten grunn, har vi etterhvert fått skjeve innsitt.
Jeg har en tendens til å stirre den stakkars hunden min i senk når hun kommer mot meg, og jeg har en ide om at hun setter seg skjevt for å få satt seg fort for å dempe meg (uten at hun har noen reell grunn til det altså!)? I tillegg til at jeg prøver å vri skulderen min ut av ledd når hun skal sette seg på plass. Så vi taper noen verdifulle poeng bare der.
I dag, sånn for moro skyld, skulle jeg prøve å stå rett opp og ned, se rett fram (ikke på bikkja) og ha fokus på å stå rett og rolig, og la hunden få ta på seg sin del av arbeidet. Dette var kun for å se hvor ille det var hvis jeg gjorde som jeg skulle. Og jaggu! Det var helt rette innsitt fra første forsøk. Jeg trodde ikke mine egne øyne, men etter noen repetisjoner, skjønte jeg fort at jeg hadde funnet nøkkelen.

Når jeg ser tilbake, skjønner jo "selvsagt" hvorfor. Det er jo dette hun er trent til å gjøre! Det er jeg som har lagt til meg teite uvaner uten grunn med tiden. Utgangsstillingen vår er shapet, og dette er jeg evig takknemlig for i dag! Fri ved fot begynner generelt å modnes, og bare vi får økt tiden på når forsterkeren kommer, kan dette bli en av våre beste øvelser etter hvert. Se slutten på vår fri ved fot i ene filmen jeg har lagt ut (Lydighetstrening 31.07 2010), så ser du at den jaggu ikke er verst!

Nå har vi trent det vi kan denne uka, så da får det gå bra eller ikke bra :)

Cheers, mate!