søndag 8. august 2010

Debuthelg med smultringrekord!

Jeg og Enya debuterte i helga i LP3 til tross for at vi ikke var klare (no shit). Til tross for ÅTTE nuller sammenlagt lørdag og søndag, var det noen fine momenter, og noe av det vi lenge har slitt med og da også trent på, virket veldig bra. Og det er godt. Vi begynner å få mange av momentene på plass, men mangler trening på hele øvelser for å skape trygghet i programmet. Hva som ikke gikk så bra, kan du lese her. Nå skal jeg si hva jeg faktisk likte, også tar vi med oss det til neste stevne! :)
- Fri ved fot: Har fått mye bedre konsentrasjon i det siste, og klarer å holde fokus. Klenger ikke like mye som før, og holdtene er stort sett bra.
- Innkalling: God fart og denne er knall på trening, så her gjelder det bare å finne nøkkelen så vi får til det samme på stevne.
- Apportering (generelt): God fart og rene opptak! Systematisk og riktig jobbing her har gitt resultater!
- Innsitt (både med og uten apport): Fine så lenge jeg husker på å ikke "presse" henne ned for tidlig ved å se på henne (tro det eller ei, men dette er faktisk nøkkelen).
- Avstanden: Det vi gjorde her som har gitt raske og gode resultater var:
  1. Shape inn alle momenter hver for seg: sitt fra dekk, sitt fra stå, dekk fra sitt, dekk fra stå, stå fra sitt og stå fra dekk. Pass på kriterier og at hunden utfører alt korrekt med flyt før man legger på kommando.
  2. Jeg liker å shape sittende fordi jeg har en nokså liten hund, og ser detaljer bedre da. Punkt nummer to blir da at hunden skal utføre dette selvom jeg står.
  3. Variere avstanden til hunden, husk å ta dette gradvis.
  4. Når jeg har kunnet stå på 10-15 meter og kommandere, har jeg tatt opp ballen etter hun har utført rett og hatt denne dinglende mens jeg gav en ny kommando, hvis hun klarer å ha fokus på meg og gjøre det rett mens ballen henger der får hun klikk + fri også kaster jeg ballen bak henne.
  5. Hun har en tendens til å bli noe kjapp og tilby atferder hvis jeg er for treg. Det jeg har gjort da er at jeg har lagt på (i f.eks stå fra sitt til sitt) "Braaa - stå - dyktig - sitt - braaa - bli sitt" klikk + "fri" + ball. En annen mulighet er jo å belønne at hunden frivillig holder posisjonen lenge nok ved å vente med klikk + belønning/ny kommando.
Lykke til med avstanden, og so long!