søndag 18. juli 2010

Dekkmarkering

Planen var å gå spor i dag. Fordi det blåser stiv kuling i alle retninger begynte vi å trene på dekkmarkering på gjenstand som senere skal generaliseres til sporet. For å være på den sikre siden brukte jeg en sammenrullet tøybit med tape rundt. Jeg er livredd for å ødelegge neseprøven min.
Først klikket jeg noen ganger for dekk, før jeg introduserte tøybiten på samme måte som man legger på kommando. Det gikk kjempefint, bortsett fra den "lille" detaljen jeg glemte: hunden skal dekke i samme retning som nesa til føreren. For å rette opp i dette brukte jeg en vegg, og det gikk veldig bra. Litt mer trening inne, så tar vi det med ut.

I går trente vi lydighet med Charlotte og Idde. Her fikk jeg testet fellesdekken vår, og den var overraskende bra. Jeg gjemte meg over 100 meter unna og Charlotte og Idde lekte med ball 10 meter unna der hun lå. Dekken var høy, men hun lå!
Vi må noen steg tilbake i avstandskommanderingen og ha mer flyt på momentene (spesielt dekk fra stå og sitt fra stå).
Jeg tok også fra hverandre apportøvelsen og trente masse apport-innsitt med fokus på rette innsitt. Vi kom til at Charlotte kunne holde Enya og apporten noen meter unna meg, også slapp hun Enya når hun tok apporten. Den siste var superbra (full fart, slenge rumpa inn på plass, full fokus, ching ching - her er jeg mamma)!

Note to self: finne konkurranse og melde på KUN for å se hvordan vi ligger ann.